Välj en sida

Julpaketen får nytt liv på nätet

Från och med i år kan du packa julpaket till utsatta familjer på fem olika kontinenter – och du behöver inte kånka hem en enda snabbköpskasse för att göra det! Nej, i stället packar du varorna till ditt paket direkt i datorn, surfplattan eller mobilen. Det är en lösning som gör både givare och hjälpbehövande till vinnare. Läs vidare om hur det här fungerar!

En älskad tradition i ny förpackning

Viljan att hjälpa är stark hos oss människor, och att packa julpaket i hemmet är en älskad tradition bland Hoppets Stjärnas givare – men för några år sedan nåddes en punkt där kostnaden för att resa runt och samla in julpaket i Sverige översteg värdet på varorna i de insamlade paketen. Sedan dess har det också blivit så att de som skickar ett paket till Hoppets Stjärnas lager kan tvingas att betala mer i fraktkostnad än de betalat för julpaketets varor, och då är det förstås inte längre ett bra sätt att hjälpa utsatta familjer på.

Sedan tidigare har det funnits möjlighet att skänka pengar till ett julpaket som packas på plats i mottagarlandet, men många kände att det förtog en del av glädjen – för en stor del av tjusningen med julpaketen är ju att hjälpen känns så konkret. Att du kan styra vilka gåvor du skickar, och att du kan packa paketet tillsammans med barn eller barnbarn som får vara med och uppleva glädjen över att hjälpa andra. Så föddes idén med digitala julpaket. Läs om framtidens julpaket

Så fungerar de digitala julpaketen

På vår gåvoshop, hoppfull.se, väljer du de varor du vill handla, precis som i den lokala mataffären. Mat, hygienartiklar och leksaker visas som bilder som du kan välja ut och lägga i ett digitalt julpaket. Du styr alltså vad du packar, hur mycket och till vilket pris. Beställningen skickas sedan till våra eldsjälar på plats i landet.

Fraktkostnader försvinner, transportutsläpp försvinner, den lokala ekonomin gynnas och du får fler varor för samma summa. Med andra ord blir det billigare, miljövänligare och ger mycket större hjälp per krona. I slutänden blir det här ännu bättre för familjerna – och det är det allra viktigaste, eller hur? Läs hur du packar ditt julpaket

Tack vare den här nystarten kan traditionen med julpaket leva vidare under många år framöver.

Välkommen att fortsätta sprida julglädje tillsammans med oss!

Packa ditt julpaket på hoppfull.se

Självklart kan du som tidigare skänka pengar till julpaket på vår hemsida, starofhope.se

Du kan också swisha valfri gåva till 900 253 6  och märk din betalning ”Julpaket”

Bilder från tidigare års utdelning av julpaket